sumarum 1   iss plavi2   Studomat plavi2   facebook icon2   instagram  youtubepng 1   linkedin logo    

 
 

emjm promise

Studentima iz BiH pruža se prilika za studiranje u inozemstvu na diplomskom (Master) studiju uz stipendiju od 1400 EUR mjesečno.

Erasmus Mundus Joint Master in Sustainable Mineral and Metal Processing Engineering – PROMISE studij posebno je prikladan za studente koji studiraju oplemenjivanje mineralnih sirovina, rudarstvo, metalurgiju, kemijsko inženjerstvo, znanost i inženjerstvo vezano uz materijale i druge srodne inženjerske struke. Prijaviti se mogu studenti sa završenim preddiplomskim ili diplomskim studijem.

Studij su pokrenula četiri sveučilišta Oulu (Finland), Leoben (Austria), Zagreb (Croatia) and Santa Maria (Chile) sa EU financiranjem. Godišnje se upisuje 21 student uz stipendiju i još 4 studenta koji se sami financiraju, dakle ukupno 25 studenata.

Za prvu generaciju studenata nastava je upravo počela (prvi semestar) na University of Oulu u Finskoj. Nakon toga se u drugom semestru sele u Austriju, Leoben (MUL). Nakon drugog semestra polovica studenata nastavit će studij u Čileu na Santa Maria University (USM), a druga polovica na Sveučilištu u Zagrebu (RGNF). Četvrti semestar predviđen je za izradu diplomskog rada na bilo kojem od 4 sveučilišta.

Prijave za drugu generaciju biti će otvorene uskoro, početkom studenog ove godine. Prijave za drugu generaciju biti će otvorene za približno mjesec dana (1. 11. 2022.). Mogu se prijaviti svi studenti sa završenim preddiplomskim ili diplomskim studijem, s ili bez radnog iskustva.
Studij je naročito pogodan za one rudarske, metalurške i kemijske struke, ali i za druge inženjerske struke.
Postoji ograničenje do najviše 2 studenta godišnje iz jedne države, no budući da se BiH nalazi u kategoriji IPA država, moguće je prihvatiti i više od 2 studenta iz jedne države godišnje.

Za detaljnije informacije (program studija, način prijave, rokovi, …) kontaktirati mailom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ili posjetiti mrežnu stranicu studija.

sumarum 1  iss plavi2  Studomat plavi2  facebook icon2  instagram  youtubepng 1  linkedin logo

 
 
 

Highlighted

Photo Galleries 1

e zbornik banner01 
 
 
nestabilnost31
 
uhgf01
 
 
 
 
 
bkstone01 
 
 
uzpspp
 
 
iaces mostar logo – black
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
InAmath