Studijski posjet Splitu i FGAG-u

Polazak iz Mostara u 6:30. Iz Hercegovine nas je u petak ujutro 23. 3. 2018. ispratio snijeg koji je večer prije pokrio tlo i uljepšao okolinu.

posjet split fgag 01

Po dolasku u Split oko 10 sati, iskrcali smo se na Rivu i krenuli u obilazak Dioklecijanove palače uz vodstvo prof. Snježane Perojević (lokacija Bosanska br. 4).

posjet split fgag 02

posjet split fgag 03
Nakon iznimno zanimljive prezentacije o povijesti gradnje Dioklecijanove palače, krenuli smo u obilazak.

posjet split fgag 04

posjet split fgag 05

posjet split fgag 06

posjet split fgag 07

posjet split fgag 08

U prostoru carske blagovaonice...

posjet split fgag 09
Na izlazu...

posjet split fgag 10

posjet split fgag 11

Uz zahvalu profesorici Perojević, krenuli smo do autobusa i uputili se na Fakultet GAG-Split

posjet split fgag 12

posjet split fgag 13

Studenti građevinarstva, uz srdačan pozdrav doc. dr. sc. Veljka Srzića, odslušali su odlično predavanje dr. sc. Morene Galešić i dr. sc. Vladimira Divića, dok su studenti A+U slušali predavanje prof. dr. sc. Davorina Tušeka. Nakon ukusnog ručka u menzi Fakulteta, studenti arhitekture su s prof. Petrom Miškovićem i asistentima obišli arhitektonske radionice. U holu nas je sve dočekala doc. dr. sc. Višnja Kukoč i povela u obilazak Kampusa i Splita 3.

posjet split fgag 14

Ukrcaj u autobus i dolazak na Poljud-stadion Hajduka je uz vodića bio više nego zanimljiv.

posjet split fgag 15 posjet split fgag 16

Uz obilazak Fan shop-a, terena, studenti su imali prilike popeti se na tribine i obići sve što ih je zanimalo, a na kraju zaviriti i u unutrašnjost Hajdukovih prostorija. Posjet Splitu smo završili obilaskom Sukoišana, Spinuta, i šetnjom do rive gdje nas je u 20:00 čekao autobus. U Mostar smo doputovali umorni, ali dobro raspoloženi oko 11:15.

Zahvaljujemo se prof. Petru Miškoviću, dekanici našeg fakulteta prof. dr. sc. Maji Prskalo, doc. dr. sc. Veljku Srziću (FGAG), prof. dr. sc. Borisu Trogrliću (dekan FGAG) i prof. dr. sc. Anti Kuzmaniću (prodekan FGAG) na organizaciji posjeta.

mr. sc. Tatjana Džeba

FOTOGALERIJA