LC meets LC

Po prvi puta do sada, naši studenti, članovi međunarodne udruge studenata građevinarstva IACES LC Mostar, organizirali su događaj "LC meets LC" na kojem su imali priliku ugostiti kolege iz LC Beograda. 

Petodnevno druženje bilo je ispunjeno zabavom, smijehom, izletima, upoznavanjima, ali i prenošenjem znanja i iskustva. Započelo je večerom dobrodošlice u srijedu, 6. ožujka 2024., a nastavilo se sve do nedjelje, 10. ožujka 2024.

Sudionici su u četvrtak imali priliku slušati tri stručna predavanja naših profesora: Mladena Kusture koji je održao zanimljiva predavanja pod temom “Ispitivanje mostova”, Marina Jurišića koji nam je predstavio temu pod nazivom “Proračun nadvišenja na mostu Počitelj” te Ive Čolaka s temom “Rekonstrukcija Staroga mosta”.

Nakon predavanja uslijedio je ručak te obilazak grada i posjeta gradilištu Kulturno-športskog centra Mostar. Večernje sate proveli su na zabavi u Pablosu. 

Petak i subota bili su rezervirani za obilazak predivne Hercegovine. Posjetili su: Blagaj, Počitelj, vodopad Kravice, vinske podrume Andrija, špilju Vjetrenicu, manastir Tvrdoš i Trebinje.

U Širokome Brijegu su imali večer društvenih igara, a druženje je u još boljoj atmosferi završeno izlaskom u Golden Cube-u.

"Ovim putem se želimo zahvaliti i spomenuti naše sponzore i partnere udruge bez čijeg doprinosa ne bismo mogli organizirati ovako značajan događaj. Uprava špilje Vjetrenica, Leda, Modra stijena, Sveučilište u Mostaru, Dugatehna, Uprava vodopada Kravice te Livno-Bus, koji su nam uveliko pomogli pri organizaciji događaja, a na poseban način se zahvaljujemo Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru. Nadamo se da smo bili dobri domaćini te da će nam ovaj događaj postati tradicija," poručili su iz udruge.