PREZENTACIJA ZAVRŠNOG RADA POSLOVNE ZGRADE E-LAB

Urbanističko-arhitektonski studio – završni rad studenata 3. godine A+U

Studentska prezentacija Završnog rada Preddiplomskog sveučilišnog studija A+U okupila je 22 studenta 3. godine studija Arhitekture i urbanizma. Prezentacija je održana subotu 15. lipnja 2024. godine u zgradi Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru.

Na lokaciji Šetnice Nikole Šubića Zrinskog studenti su kroz urbanističko-arhitektonski program ugradili novi sadržaj za potrebe šire zajednice i Sveučilišta u Mostaru, poslovnu zgradu E-LAB - interfakultetski centar za istraživanje i razvoj strategija tehničkih fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Projektnim programom zadani su radni prostori, biblioteka/medijateka, edukacijski prostori, zajednički prostori, garaža i tehničke prostorije. Individualni radovi prikazani su kroz plakate, knjižice i makete. 

Uz voditeljicu kolegija prof. dr. sc. Vesnu Mikić, prof. dr. sc. Sanju Filep, prof. mr. sc. Sonju Tadej, izv. prof. dr. sc. Krunoslava Ivanišina i asistenta Zvonimira Prusinu prezentaciji je nazočio gost kritičar arhitekt Svebor Andrijević. Izlaganja studenata pratili su nastavnici i gost kritičar kroz dijalog o aspektima projekta i projektantskom pristupu prezentiranih sadržaja. Izložbu i prezentaciju pratili su studenti prve i druge godine studija, prijatelji i rodbina.

Studentski radovi izloženi su na galeriji 1. kata. Pozivamo sve zainteresirane nastavnike i studente da pogledaju studentske završne radove.