SPONGECITY – Stakeholders Meeting broj 2

U dva dana na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru održan je drugi regionalni sastanak dionika Interreg Dunaube projekta SpongeCity.

Najprije je 26. 6. 2024. održan sastanak na kojem je studentima sveučilišnog diplomskog studija građevinarstva - smjer hidrotehnika te studentima preddiplomskog studija građevinarstva predstavljen Interreg Danube projekt SpongeCity, a dana 28. 6. 2024. i s ostalim pozvanim dionicima koji su bili u mogućnosti doći na sastanak: djelatnik Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar i djelatnik Regionalne razvojne agencije REDAH Mostar. Sastanku je nazočio i dio radnog tima na projektu s FGAG SUM, te djelatnici kao predstavnici zainteresiranih dionika.

Voditeljica projekta mr. sc. Tatjana Džeba prezentirala je aktivnosti planirane projektom, s detaljnijim osvrtom na aktivnosti u prvom razdoblju: sudjelovanje u osnivanju međunarodnog tima, stvaranju mreže općina, određivanju pilot područja, primjeni alata za pilot područje, izradi analiza kroz upitnike, provođenju postupka vanjskih usluga i sl. 

Naglasila je da ce edukacija za dionike (građane i osoblje općina) biti provedeno preko radionica u trećem i petom razdoblju, kojem će prethoditi izrada vodiča i uputstva za uporabu alata koji se razvija u sklopu projekta.

Dionici su napomenuli da će se podatke koje oni imaju staviti na raspolaganje za potrebe projekta.

Fotografije i Agenda održanih sastanka su u ispod.