Program Američke vlade Fulbright Visiting Scholar

Fulbright logo new

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini obavještava nas da je otvoren natječaj za dodjelu stipendija u okviru Fulbright Visiting Scholar programa za akademsku 2022./2023. godinu, a krajnji rok za podnošenje prijava je 10. siječanj 2022. godine.

Ovaj program akademske mobilnosti namijenjen je kandidatima koji posjeduju doktorsku diplomu, a u okviru istog će otputovati u SAD kako bi proveli istraživanje ili/i kako bi predavali na vodećim američkim sveučilištima u trajanju od tri do deset mjeseci, uz priliku da unaprijede svoj profesionalni i znanstveni rad, uspostave profesionalne kontakte i steknu međunarodno iskustvo.

Informacije o Programu, uvjetima i načinu apliciranja dostupni su putem sljedeće poveznice.

Dodatne su informacije dostupne i putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (u polju Subject, potrebno je navesti - 2022-2023 Fulbright Visiting Scholar Program).

Veleposlanstvo SAD-a u BiH i EducationUSA centri također nas obavještavaju da će se informativna sesija o programima razmjene u Sjedinjenim Državama, konkretno o Programu razmjene dodiplomskih studija i Fulbright studentskom program, održati u utorak, 16. studenoga 2021. u 11:00 sati.

Sesija je namijenjena svim zainteresiranim studentima preddiplomskih, diplomskih ili doktorskih studija koji žele provesti semestar ili akademsku godinu u SAD-u uz stipendiju State Departmenta.

Poveznica za sudjelovanje na online informativnoj sesiji.