Doc. dr. sc. Mirna Raič – dobitnica nagrade Danubius Young Scientist Award 2021

Doc. dr. sc. Mirna Raič je dobitnica nagrade Danubius Young Scientist Award 2021 koju dodjeljuje Federalno ministarstvo za obrazovanje, znanost i istraživanje Austrije zajedno s Institutom za dunavsku regiju i Centralnu Europu s ciljem davanja priznanja znanstvenicima za izvanredne rezultate u njihovoj znanstvenoj djelatnosti i odnosima unutar Dunavske regije. Nagrada se dodjeljuje od 2011. godine mladim znanstvenicima iz 14 zemalja Dunavske regije za izvanredna dostignuća u području njihovog istraživanja.

Kriteriji za dodjelu nagrade uključuju znanstvenu izvrsnost i inovativan pristup u akademskom radu, povezanost znanstvenog rada sa Strategijom Europske Unije za zemlje Dunavske regije, značaj istraživanja u međunarodnim okvirima, potencijal kandidata vezan uz objavljene radove u međunarodnim časopisima, sudjelovanje u projektima i uključenost u međunarodne znanstveno-istraživačke suradnje.

Nagrada nastoji istaknuti znanstveni rad i talent mladih istraživača i poboljšati vidljivost znanstvene zajednice u regiji, te potiče mlade znanstvenike na uključivanje u znanstveno istraživanje višestranih pitanja i pitanja koja se posebno odnose na Dunavsko područje.

Nagrada je dodijeljena za 14 mladih znanstvenika – po jedan znanstvenik iz svake od zemalja članica Dunavske regije (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Moldavija, Srbija, Crna Gora, Slovačka, Rumunjska i Ukrajina).

Sve ovogodišnje dobitnike nagrada možete vidjeti u sljedećem dokumentu, a snimku dodjele nagrada možete pogledati na sljedećoj poveznici: