Program stipendiranja Vlade Rumunjske

vrum2

Vlada Rumunjske pokrenula je program stipendiranja za akademsku godinu 2022./2023. za državljane zemalja koje nisu članice EU.

Natječaj je otvoren do 5. ožujka 2022., a zainteresirani kandidati trebaju se osobno prijaviti putem online platforme https://studyinromania.gov.ro, odabirom opcije Prijava za MVP stipendije ili izravno putem stranice https://scholarships.studyinromania.gov.ro kojoj se može pristupiti na engleskom ili francuskom jeziku.

Zainteresirani kandidati mogu izabrati studijski program iz svih dostupnih područja, u ovisnosti od interesa kandidata, izuzev studijskog programa medicine, dentalne medicine i farmacije. Studijski programi preddiplomskih i diplomskih studija izvode se isključivo na rumunjskom jeziku, dok kandidati zainteresirani za PDS mogu izabrati studijske programe koji se izvode na engleskom ili jeziku kojeg odredi fakultet na kojem se isti izvodi. Kandidati koji ne znaju rumunjski , prije samog upisa na studijski program, imaju mogućnost pripreme na rumunjskom jeziku u trajanju od godinu dana.

Rezultati odabira prijavljenih kandidata za predmetne stipendije biti će objavljeni putem e-pošte 15. lipnja 2022.

Više informacija o programu stipendiranja može se pronaći u dokumentu ili na web stranici ministarstva https://www.mae.ro/node/10250 (rumunjski), http://www.mae.ro/en/node/10251 (engleski) i http://www.mae.ro/fr/node/10253 (francuski).