Udruženje hrvatskih arhitekata dodijelilo je godišnje nagrade za arhitekturu u 2021. godini

Na otvorenju Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini 1. lipnja 2022., u Lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu, dodijeljene su godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata, među nagrađenim dvoje arhitekata koju su nastavnici i na našem fakultetu. 

Nagrada “Viktor Kovačić” za životno djelo dodijeljena je Renati Waldgoni i Andreju Uchytilu.

Nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2021. godini dobili su Iva Letilović i Igor Pedišić za Providurovu palaču.

uha nagrade za 2021 5 fotografija: Bosnić+Dorotić

Nagradu „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2021. godini dobio je Davor Bušnja za Kuću dide Marka.

uha nagrade za 2021 2
fotografija: Damir Žižić

Nagrada „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2021. godini dodijeljena je Miji Roth Čerina i Tončiju Čerini za Centar za posjetitelje i vidikovce Lonjskog polja.

uha nagrade za 2021 3
fotografija: Marko Mihaljević

Nagrada „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2021. godini dodijeljena je Andriji Rusanu za Časopis Oris.

uha nagrade za 2021 4
fotografija: Marko Mihaljević

________________________________________
Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.
Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).


preuzeto s www. http://uha.hr/dodijeljene-godisnje-nagrade-uha-e-za-2021-godinu.