Održan Dan otvorenih vrata Arhitekture i urbanizma

dan otvorenih vrata aiu 2022 68

Danas (7. lipnja 2022.) je na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije održan Dan otvorenih vrata Arhitekture i urbanizma. Prvi dio programa održao se u amfiteatru Fakultet, a drugi u Studiju arhitekture i urbanizma.

Na početku se srednjoškolcima obratila dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Maja Prskalo i zaželjela im dobrodošlicu. Zatim je doc. dr. sc. Valerija Kopilaš srednjoškolce upoznala s preddiplomskim studijem arhitekture i urbanizma i s onim što ih očekuje na Danu otvorenih vrata. Mr. sc. Anton Vrdoljak je govorio o razredbenom (prijemnom) ispitu te je objasnio rješavanje niza niza matematičkih zadataka kakvi mogu biti na razredbenom ispitu. U nastavku prvog dijela programa studenti Domagoj Mandić i Marko Lasić prezentirali su jedan svoj urađeni zadatak koji su radili na 1. godini preddiplomskog studija arhitekture i urbanizma, a studentice Anđela Gudelj i Ena Ćiber su prezentirale po jedan svoj urađeni zadatak koji su radili na 3. godini preddiplomskog studija arhitekture i urbanizma.

Nakon ovog dijela doc. dr. sc. Valerija Kopilaš je povela srednjoškolce do galerije na 1. katu, a nakon toga u Studio arhitekture i urbanizma gdje ih je očekivao drugi dio programa - radionica područja likovne i grafičke sposobnosti. Radionicu je držao doc. dr. art. Svetislav Cvetković. Prvo ih je upoznao s osnovama i tehnikama crtanja te ih na praktičnom primjeru usmjeravao na pravilno crtanje zadanog objekta.