Excellence Fellowship Program for International Postdoctoral Researchers

call for applications 1

Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael, Vijeće za visoko obrazovanje Države Izrael i veleposlanstvo Države Izrael za BiH sa sjedištem u Tirani pozivaju zainteresirane da apliciraju za Excellence Fellowship Program for International Postdoctoral Researchers.

Vijeće za visoko obrazovanje Države Izrael i izraelska akademija znanosti i humanističkih znanosti sa zadovoljstvom objavljuju šesti poziv za program Excellence Fellowship Program u Izraelu za izvanredne međunarodne poslijedoktorske istraživače. Ovaj program označava posvećenost Izraela promociji međunarodne znanstvene suradnje i unapređenju istraživanja svjetske klase. Kroz ovu inicijativu, Izrael nudi vrhunskim doktorandima iz svih akademskih disciplina, priliku da u Izraelu provode vrhunska istraživanja s vodećim znanstvenicima u svome području.

Izraelska akademija znanosti i humanističkih znanosti uspostavila je 2018. prestižni program za dovođenje izvanrednih poslijedoktoranada iz cijelog svijeta na izraelska istraživačka sveučilišta.

Svrha programa je privući mlade istaknute znanstvenike iz cijelog svijeta da dođu u Izrael i da se integriraju i intenziviraju svoja istraživanja, te da ostvare osobne i profesionalne kontakte s izraelskim istraživačima, što na kraju dovodi do razvoja buduće istraživačke suradnje.

Povjerenstvo za dodjelu nagrada, na čelu s članom Akademije, prof. Motijem Segevom, imenovano je za postizanje ovog cilja. Povjerenstvo se sastoji od članova Akademije i fakulteta iz širokog spektra znanstvenih i humanističkih disciplina s raznih izraelskih sveučilišta, a uključuje istaknutog znanstvenika iz inozemstva. Dobitnici se biraju isključivo na osnovi njihove izvrsnosti u istraživanju.

Ove je godine program proširen zahvaljujući novom partnerstvu između Izraelske akademije znanosti i humanističkih znanosti i Vijeća za visoko obrazovanje (CHE). Odlučeno je da se dodjeljuju stipendije u svim područjima znanja uključujući humanističke i društvene znanosti.

Stipendije se dodjeljuju na period od dvije godine, u iznosu od 160.000 NIS (~50.000 $) godišnje.

Dodatne detalje i informacije o apliciranju možete pronaći na sljedećoj poveznici.