Predstavljanje rada Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Mostaru

predstavljanje ureda za studente s posebnim 6

U Amfiteatru Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije dana 6. prosinca 2022. predstavnici Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Mostaru predstavili su rad ureda nastavnicima, asistentima i studentima 1. godine studija građevinarstva, arhitekture i urbanizma i geodezije i geoinformatike.
Ured za studente s invaliditetom kao kordinacijsko tijelo Sveučilišta u Mostaru svojom misijom pridonosi stvaranju akademskog okruženja kojemu svaka osoba pripada i pridonosi u potpunosti. Usluge ureda definirane su njegovom temeljnom orijentacijom ka stvaranju inkluzivnog okruženja i promoviranju obrazovanja za sve, a ogledaju se u pružanju pomoći i podrške u različitim područjima.
S tim u vezi, cilj ovih aktivnosti ureda je približiti studentima osnovne pojmove: osobe s invaliditetom nevidljivi (skriveni) invaliditet, pravo na obrazovanje osoba s invaliditetom, participacija osoba s invaliditetom u visokom obrazovanju, poštivanje različitosti i inkluzije, kao i poboljšanje vidljivosti ureda i studenata kojima je namijenjen, promoviranje svjesnosti o invaliditetu, izazovi s kojima se studenti s invaliditetom susreću, informiranje o pravima studenata s invaliditetom i načinima ostvarivanja tih prava.