Posjet studenata Brotisu u okviru programa Baza – Brotis arhi zajednica Sajam poslova

posjet studenata brotisu 12

Studenti arhitekture i urbanizma posjetili su salon Brotis u Međugorju, u utorak 28. veljače 2023. kao drugi dio projekta „Baza“ predstavljenog u studenom na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru.

Predavanje o materijalima i proizvodima u procesu dobivanja keramike održao je Jure Lasić te izložio proizvodno - tehnološki proces keramike, tehničke karakteristike koje je određuju, način upotrebe keramike (razlika između keramičke i gres porculanske pločice). Nakon predavanja uslijedila je radionica o metodama postavljanja keramike, ljepilima (svojstvima, pripremi i nanošenju), fugama, silikonima te ostalim pratećim sadržajem. U radionici su sudjelovali uposlenici Brotisa koji su na zanimljiv način prikazali proces ugradnje keramike i način rada u praksi što je bilo popraćeno brojnim pitanjima i komentarima.

Nastavno na Bazu – Brotis arhi zajednica predstavnici tvrtke su bili jako zadovoljni sudjelovanjem studenata koji su se registrirali i dostavili svoje radove što je učinilo vidljivost i aktivnost studenata u budućem polju rada.
Također su studenti izrazili želju za nastavkom edukacije i upoznavanjem s računalnim programima za modeliranje.
Zahvaljujemo djelatnicima tvrtke Brotis na uloženom vremenu i dragocjenim znanjima koja su podijelili sa studentima i nastavnicima.

Ana Bošnjak i Valerija Kopilaš