Natječaj Sveučilišta Sapienza iz Rima za studentsku mobilnost u zimskom semestru akademske godine 2023./2024.

sapienza university of rome

Otvoren je natječaj Sveučilišta Sapienza iz Rima za stipendiranje studentske mobilnosti za ukupno 5 stipendija predviđenih za BiH za preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij u okviru Erasmus+ KA171 programa mobilnosti u zimskom semestru akademske godine 2023./2024. 

Rok za podnošenje prijava je 13. travnja 2023.

Zainteresirani studenti trebaju poslati na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sljedeću dokumentaciju:

1. Prijavni obrazac;
2. CV ili poveznica na na novi obrazac;
3. Motivacijsko pismo (engleski jezik ili hrvatski jezik);
4. Prijepis ocjena s matične ustrojbene jedinice na hrvatskom i engleskom jeziku;
5. Potvrdu o znanju engleskog ili talijanskog jezika B2;
6. Popunjen i potpisan ugovor o učenju od strane studenata i odgovorne osobe na ustrojbenoj jedinici.
7. Pozivno pismo s ogovarajućeg fakulteta na Sapienza University of Rome za studente 3. ciklusa, kao i za studente 2. ciklusa koji planiraju raditi istraživanje za diplomski;
8. Kopiju putne isprave.

Preporuka studentima:

- pogledati na stranici Sapienza University of Rome mogu li pronaći adekvatne kolegije za preddiplomski i diplomski studij, kao i poslijediplomski studijski program, koji su kompatibilni s kolegijima na matičnoj ustrojbenoj jedinici i koji bi se mogli priznati kao takvi po povratku. Kompatibilnost kolegija provjeriti s koordinatorom za međunarodnu suradnju uz suglasnost voditelja kolegija na matičnoj ustrojbenoj jedinici.

- U slučaju da studenti ne mogu prikupiti svu dokumentaciju do navedenog roka (npr. prijepis ocjena na engleskom, pozivno pismo ili ugovor o mobilnosti jer nije potpisan od strane prodekana za međunarodnu suradnju) istu mogu dostaviti naknadno, ali ne duže od 5 dana izvan zadanog roka. Nakon što student bude nominiran, o čemu će biti obaviješteni svi kandidati nakon što završi prijavni proces, potrebno je da unutar tjedan dana završi svoju online prijavu na platformi Sapienza University of Rome, a za što će biti potrebna sva navedena dokumentacija.

- Sastavni dio natječaja je tablica kriterija za odlaznu mobilnost studenata sukladno kojoj će zaprimljene prijave biti vrednovane.