Poziv za dostavljanje nominacija za nagradu mladim istraživačima - Danubius Young Scientist Award 2023

eusdr logo

Austrijsko ministarstvo obrazovanja, znanosti i istraživanja, u suradnji s Institutom za Dunavsku regiju i Središnju Europu, objavili su Poziv za dodjelu nagrada najboljim mladim istraživačima iz područja Dunavske regije za 2023. godinu (Danubius Young Scientist Award 2023).

Dodijelit će se 14 nagrada, svaka u iznosu od 1.350 eura, i to četrnaestorici mladih znanstvenika/ca - po jedan znanstvenik/ca iz svake zemlje koja je dio Dunavske regije (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina). Svakoga kandidata mora nominirati njegova znanstvena organizacija (sveučilište, akademija i sl.).

Broj nominacija po znanstvenoj organizaciji ograničen je na pet kandidata, koji moraju biti s različitih fakulteta ili odjela, instituta ili istraživačkih skupina unutar određene organizacije.

S obzirom na to da kandidate nominira matično Sveučilište, svi zainteresirani kandidati trebaju dostaviti svoje prijave s potrebnim dokumentima najdalje do 23. travnja 2023. na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više detalja o nagradi, potrebnim dokumentima za prijavu te kriterijima za dodjelu nagrade možete naći u tekstu poziva za nominacije, te na službenoj web stranici.