Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2023./2024.

sduzhirh

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatsk objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2023./2024. Ovaj Program za cilj ima učenje hrvatskog jezika, upoznavanje hrvatske kulture i očuvanje nacionalnog identiteta, promicanje zajedništva i suradnje kao i poticanja povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka. Za dodjelu se ovim Javnim pozivom predviđa ukupno 500 stipendija što je do sada uvjerljivo najveći broj za jednu akademsku godinu.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Prijava na Javni poziv se podnosi isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca dostupnog na poveznici, a rok za slanje prijava je 19. lipnja 2023.
Organizator Tečaja je Filozofski fakultet u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Sveučilište u Zadru, Filozofski fakultet u Puli i Sveučilište u Dubrovniku, a stipendija podrazumijeva redovito pohađanje nastave u Republici Hrvatskoj u mjestu održavanja Tečaja.

Detaljne informacije dostupne su na sljedećoj poveznici.