Održan Dan otvorenih vrata Arhitekture i urbanizma

dan otvorenih vrata aiu 2023 13

Danas (30. svibnja 2023.) je na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije održan Dan otvorenih vrata Arhitekture i urbanizma. Prvi dio programa održao se u amfiteatru Fakulteta, a drugi u Studiju arhitekture i urbanizma.

Na početku se srednjoškolcima obratila doc. dr. sc. Valerija Kopilaš te srednjoškolce upoznala s preddiplomskim studijem arhitekture i urbanizma i s onim što ih očekuje na Danu otvorenih vrata. Asistentica Gabrijela Rajič je na jednom primjeru pokazala što se radi na predmetima Stambene zgrade 1 i 2. U nastavku prvog dijela programa studenti Ruža Kljajo i Domagoj Mandić prezentirali su jedan svoj urađeni zadatak koji su radili na 2. godini preddiplomskog studija arhitekture i urbanizma.

Nakon ovog dijela srednjoškolci su se uputili u Studio arhitekture i urbanizma gdje ih je očekivao drugi dio programa - radionica područja likovne i grafičke sposobnosti. Radionicu je držao doc. dr. art. Svetislav Cvetković. Prvo ih je upoznao s osnovama i tehnikama crtanja te ih na praktičnom primjeru usmjeravao na pravilno crtanje zadanog objekta.