ODRŽANA TERENSKA NASTAVA U DUBROVNIKU ZA STUDENTE 3. GODINE ARHITEKTURE I URBANIZMA

aiu posjet dubrovniku 14

Posjet Dubrovniku studenata 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitekture i urbanizma Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru organizirana je u sklopu kolegija Urbanističko–arhitektonski studio - Završni rad (Poslovne zgrade) kao cjelodnevni izlet 27. svibnja 2023. godine.
Na putu do Dubrovnika studenti su posjetili Arboretum Trsteno, ladanjski posjed s ljetnikovcem, perivojima i gustom prirodnom vegetacijom koja se prostire na površini od 28 hektara, u mjestu Trsteno.
Studenti su jednodnevnu nastavu proveli uz vođenje izv. prof. dr. sc. Krunoslava Ivanišina posjetom gradskih zidina, starog grada, Straduna, renesansne palače Sponza, Kneževog dvora i brojnih povijesnih znamenitosti Dubrovnika. Obilazak gradskih zidina s kulom Minčeta poslužio je kao vidikovac na dijelove grada izvan zidina pa su studenti poslušali prateća predavanja o razvoju grada tijekom prošlog stoljeća i proteklih godina.
Unutrašnji trgovi klaustri daju poseban karakter arhitektonskim gradskim cjelinama što su studenti vidjeli u klaustru Kneževog dvora.
Odmor i slobodno vrijeme se planiralo u kasnim poslijepodnevnim satima, a mjesto okupljanja bila je nadaleko poznata Onofrijeva fontana pokraj vrata od Pila.
Na studijskom putovanju sudjelovao je 21 student i nastavnici kolegija Završnog rada.