Iz tiska izašla knjiga ''Application of experimental methods in testing of stone masonry arch bridges'' autora doc. dr. sc. Mladena Kusture

Kusturina knjiga 1

U nakladi Sveučilišta u Mostaru iz tiska je izašla knjiga pod naslovom ''Application of experimental methods in testing of stone masonry arch bridges'' čiji je autor naš djelatnik doc. dr. sc. Mladen Kustura.

 Izvod iz recenzije prof. dr. Ive Čolaka, redovitog profesora na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru:

… radi se o cjelovitom i originalnom djelu koje zadovoljava sve postavljene kriterije za izradu ovakvih izdanja. Knjiga je nastavak, a ujedno i presjek, autorova višegodišnjega znanstvenog rada kojim se bavio za vrijeme izrade magistarske i doktorske radnje te posjeduje znanstvenu izvornost.

Izvod iz recenzije prof. dr. Gorana Šunjića, izvanrednog profesora na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru:

… knjiga na sažet, razumljiv, praktičan, stručan i znanstveni način pruža zavidnu količinu ključnih informacija potrebnih za usvajanje znanja neophodnih za razumijevanje eksperimentalnih metoda koje rabimo pri ispitivanju građevinskih konstrukcija. Primijenjeni jednostavni stil pisanja i izražavanja rezultirao je knjigom za koju vjerujem da će uskoro studentima postati nezamjenjivo štivo posebice za one koji upišu poslijediplomski sveučilišni doktorski studij, jer kako znamo eksperimenti su sastavni dio kvalitetnih disertacija.

Knjiga je dostupna u knjižnici Sveučilišta u Mostaru te u knjižnici Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru.