Terenska nastava iz Hidromehanike

U srijedu, 14. lipnja 2023. godine, u sklopu nastave iz kolegija Hidromehanika, održana je terenska nastava za studente II. godine sveučilišnog preddiplomskog studija građevinarstva, uz pratnju profesorice doc. dr. sc. Mirne Raič, asistentice Petre Sušilović, mag. građ. i višeg asistenta mr. sc. Antona Vrdoljaka.
Organiziran je posjet objektu i pogonu hidroelektrane Mostar, te se ovim putem zahvaljujemo JP Elektroprivreda HZ HB na još jednoj u nizu uspješnih suradnji vezanih za organiziranje terenske nastave za naše studente. Domaćin posjeta bio je kolega Željko Primorac, dipl. ing. kojemu se posebno zahvaljujemo.
Predstavljen je tijek izgradnje i obnove HE Mostar, podaci o tehničkim karakteristikama HE, način upravljanja i održavanja objekta s posebnim naglaskom na građevinski dio aktivnosti. Studenti su upoznati s objektom i pogonom HE i ulogom HE Mostar u sustavu hidroelektrana na rijeci Neretvi. Predstavljen je i sustav osmatranja/monitoringa brane s analizom sustava osmatranja razine podzemnih voda u lijevom zaobalju.

terenska nastava hidromehanika 1