Diplomski studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

NOVO SD UPISI 20232
Prvostupnicima arhitekture i urbanizma nudi se mogućnost studiranja i diplomskog studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tridesetpetogodišnja tradicija obrazovanja koja je stvorila scenu dizajna u Hrvatskoj potvrđuje da je zagrebački Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta jedina ustanova u Hrvatskoj koja nudi sveobuhvatni, interdisciplinarni program, a koji pokriva široka područja; od dizajna vizualnih komunikacija, interakcija i usluga, sve do industrijskog/produkt dizajna. Pored toga, program Studija dizajna svojim studentima omogućuje suvremeni pristup obrazovanju kroz kritičke (spekulativne) prakse, prostore izvedbe (scenografija, interijer), socijalni i inkluzivni dizajn, participativne prakse, dizajn igrifikacija, upravljanje dizajnom, a nastava se često realizira kroz projektnu suradnju s gospodarskim, kulturnim i javnim/civilnim sektorom.

Studij dizajna njeguje individualni pristup obrazovanju, potičući kritičko mišljenje i akademsko istraživanje, a pored nastavnog programa taj se pristup realizira i kroz radionice, izložbe, natječaje, te međunarodnu i Erasmus+ suradnju.

Pored intenzivnih aktivnosti na samom studiju, upijaj i budi dio vibrantne dizajn scene Zagreba koja voli i živi dizajn, što pokazuje brojnim dizajnerskim festivalima, izložbama i događanjima.

Upute za upis nalaze se na sljedećoj poveznici i na društvenim mrežama Studija dizajna možete pratiti aktualnosti: