Terenska nastava iz Iskorištenja vodnih snaga i Modeliranja podzemnih voda

U petak, 24. siječnja 2020. godine u sklopu nastave iz kolegija Iskorištenje vodnih snaga i Modeliranje podzemnih voda, održana je terenska nastava za studente II. godine diplomskog studija, smjer: Hidrotehnika i okolišno inženjerstvo, uz pratnju profesorice doc. dr. sc. Mirne Raič i asistenta Marina Brkića, mag. ing. aedif.

Organiziran je posjet objektu i pogonu hidroelektrane Mostar, te se ovim putem zahvaljujemo JP Elektroprivreda HZ HB na još jednoj u nizu uspješnih suradnji vezanih za organiziranje terenske nastave za naše studente. Domaćin posjeta bio je kolega Željko Primorac, dipl. ing. kojemu se posebno zahvaljujemo.

Predstavljen je tijek izgradnje i obnove HE Mostar, podaci o tehničkim karakteristikama HE, način upravljanja i održavanja objekta s posebnim naglaskom na građevinski dio aktivnosti. Studenti su upoznati s objektom i pogonom HE i ulogom HE Mostar u sustavu hidroelektrana na rijeci Neretvi. Predstavljen je i sustav osmatranja/monitoringa brane s opširnijom analizom sustava osmatranja razine podzemnih voda u lijevom zaobalju.

terenska nastava ivs mpv 01

terenska nastava ivs mpv 02

terenska nastava ivs mpv 03

terenska nastava ivs mpv 04

terenska nastava ivs mpv 05

terenska nastava ivs mpv 06

terenska nastava ivs mpv 08

FOTOGALERIJA