Konzorcij AccessibleEU organizira konferenciju Pristupačnost izgrađene okoline u Hrvatskoj – Od pravilnika do tehničkog propisa

konferencija Pristupačnost izgrađene okoline u Hrvatskoj

Konzorcij AccessibleEU organizira u Hrvatskoj središnju nacionalnu godišnju konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem, na temu pristupačnosti unutarnjih i vanjskih prostora izgrađene okoline. Glavni suorganizatori su Hrvatska komora arhitekata, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Savez osoba s invaliditetom Hrvatske, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstvo turizma i sporta, Grad Zagreb, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, a sudjeluju i druge inženjerske komore, udruge osoba s invaliditetom, fakulteti, stručne organizacije i pojedinci specijalizirani za temu konferencije naziva:

Pristupačnost izgrađene okoline u Hrvatskoj – Od pravilnika do tehničkog propisa
Accessibility of built environment in Croatia - from the Ordinance to the Technical Regulation

Konferencija će se održati 7. svibnja 2024. godine u novoj zgradi Regionalnog centra kompetentnosti (RCK) Ruđera Boškovića u Getaldićevoj ulici 4 u Zagrebu, uživo za ograničen broj sudionika i online na digitalnoj platformi uz prijevod znakovnim govorom. O Konferenciji možete više pročitati u sljedećem dokumentu.