Najava 8. ADRIATECH 2024 izložbe inovacija u građevinarstvu

 

 

Od 28. do 31. listopada 2024. godine u atriju Građevinskog fakulteta u Rijeci bit će održana 8. ADRIATECH 2024 izložba inovacija u građevinarstvu. AdriaTech 2024 izložba inovacija organizirana je od strane SUIR Saveza udruga inovatora Rijeke. Suorganizatori izložbe su HZI Hrvatska zajednica inovatora, Udruga građevinskih fakulteta Hrvatske, Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije i Građevinski fakultet u Rijeci, uz potporu Centra za inovacije i transfer tehnologije Rijeka. Na izložbi se redovito predstavlja oko 40-tak inovacija inovatora i inovativnih tvrtki sa zagrebačkog, osječkog, splitskog i riječkog Građevinskog fakulteta, te inovacije iz pojedinih zemalja Europe i svijeta. 

Osnovni cilj izložbe je približiti inovacije akademskoj zajednici, uvažavajući aktivnosti koje provodi Nacionalno inovacijsko vijeće, kojim uz ministra gospodarstva supredsjedava ministar znanosti. U svim europskim dokumentima, povezuju se istraživanja i inovacije te razrađuje trokut znanja između obrazovanja, istraživanja i inovacija što čini temelj za postizanje sinergijskih učinaka ulaganja u znanost i inovacije iz nacionalnih, regionalnih i međunarodnih fondova. 

Na izložbi inovatora mogu sudjelovati svi Građevinski fakulteti u RH i Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru sa svojim vrijednim inovacijama ili patentima. Što se tiče materijala za plakate, dovoljno je pripremiti tekstualni dio cca. pola do jedne stranice A4 formata, te grafički dio (3-4 slike u dobroj rezoluciji - primjer 1, primjer 2). Što se tiče samog plakata, to mogu biti jednostavna rješenja nekih problema, netipična projektna rješenja, laboratorijska ili terenska ispitivanja, numeričke analize i sl. Za pripremu i tiskanje/plotanje plakata biti će angažirana vanjska tvrtka, tako da autpri nemaju nikakvih troškova.

U sklopu AdriaTech2024 izložbe inovacija organizira se i Inovacijski forum koji organiziraju Hrvatska zajednica inovatora i Građevinski fakultet u Rijeci. Inovacijski forum će se održati 28. listopada 2024. godine na Građevinskom fakultetu u Rijeci. Svi su pozvani na aktivno sudjelovanje na Inovacijskom forumu, te ako netko ima potrebu izložiti neke od svojih sadašnjih ili budućih znanstvenih projekata/inovacija/patenata slobodno se mogu javiti pa će biti uvršteni u Program (prezentacije traju do 30 minuta, 20 minuta predavanje + 10 minuta diskusija).