Studijski posjet studenata geodezije i geoinformatike Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove (FGU) u Sarajevu

Studenti treće godine Preddiplomskog sveučilišnog studija geodezije i geoinformatike, u pratnji predmetnih nastavnika doc. dr. sc. Hrvoja Matijevića i prof. dr. sc. Vlade Cetla, posjetili su Federalnu upravu za geodetske i imovinsko – pravne poslove (https://www.fgu.com.ba/) u Sarajevu. Posjet je bio organiziran u sklopu redovite nastave u četvrtak 9. svibnja 2024. godine.

posjet fgu 2024 01

Ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović poželio je dobrodošlicu studentima te održao uvodno predavanje, dok su se kroz prezentacije prof. dr. sc. Slobodanke Ključanin, gosp. Denisa Tabučića i gđe. Emine Kamber, studenti pobliže upoznali s aktivnostima FGU i ostvarenim napretkom na polju kartografije, katastra komunalnih uređaja te implementacije infrastrukture prostornih podataka (IPP) na području Federacije BiH. Tijekom i nakon predavanja održana je i konstruktivna rasprava.

posjet fgu 2024 02

posjet fgu 2024 03

Ovim putem se zahvaljujemo FGU na gostoprimstvu te vrlo korisnim i zanimljivim prezentacijama. Također, zahvaljujemo se i Fakultetu, koji je prepoznao značaj ovog studijskog posjeta te pokrio putne troškove. Ovo je po drugi put organiziran posjet FGU i nadamo se da će se kao takav nastaviti i za buduće generacije studenata treće godine geodezije i geoinformatike.

Prof. dr. sc. Vlado Cetl