Studenti našeg fakulteta i čanovi udruge IACES LC Mostar na međunarodnom događaju Istanbuild Week

Od 25. veljače do 3. ožujka 2024. studenti našeg fakulteta i članovi udruge IACES LC Mostar, Katarina Ćorić i Ante Laštre prisustvovali su međunarodnom događaju “Istanbuild Week” koji je organizirao BÜYAP/IACES LC Boğaziçi.

“I ove godine imali smo priliku prisustvovati jednom od većih međunarodnih događaja koji je okupio mnoštvo studenata građevinarstva iz čak sedam europskih država”. 

“Kroz tjedan dana imali smo priliku posjetiti i obilaziti grad Istanbul, slušati stručna predavanja, nadograđivati svoje znanje, zabavljati se i stvarati nova prijateljstva. Događaj smo započeli obilaskom sveučilišta Boğaziçi i prezentacijama svakog pojedinačnog LC-ja. Taj dan, održana je i internacionalna večer gdje je svatko imao priliku predstaviti svoj zavičaj i kulturu kroz hranu, ples i pjesmu, a već drugi dan obilazili smo gradilište nove metro stanice, koja bi trebala rasteretiti gusti promet Istanbula. Ostale dane smo provodili uglavnom u šetnji i istraživanju grada smještenog na Bosporskom tjesnacu, druženju i upoznavanju novih ljudi i različitih kultura...” 

“Veliko hvala udruzi BUYAP/IACES LC Boğaziçi na pozivu kojem smo se rado odazvali te se istinski nadamo kako ćemo svake godine imati priliku sudjelovati na njihovom događaju “Istanbuild Week!” 

"Za organizatore, a i za sami događaj možemo samo reći kako nemamo nikakve primjedbe nego samo riječi hvale.” 

“Ovim putem se želimo zahvaliti svim partnerima udruge, a posebno Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru bez čijeg doprinosa ne bismo imali priliku sudjelovati na ovako velikom i nama bitnom događaju!"