Praktična nastava

Tvrtka TONDACH BiH d.o.o. uz korporaciju Wienerberger Building Solutions održala je prezentaciju 10. studenoga 2020. godine studentima 1. godine Sveučilišnog preddiplomskog studija Arhitekture i urbanizma. Prezentaciju su održali predstavnici tvrtke Davor Tešić i Samir Bubić na teme gradnje zida opekarskim blokovima suvremenim načinima gradnje i energetski učinkovitih svojstava zidova od opeke.

Porotherm sustav umjesto klasičnog načina gradnje, PROFI sistemom koristi specijalno jednokomponentno ljepilo Dryfix Extra koje osigurava iznimna toplinska svojstva, manji utrošak materijala, brzu i jednostavnu gradnju, čak i do -5°C. 

Kroz predavanje studenti su bili upoznati sa sirovinom glinom, nalazištima u BiH kao i proizvodnji opekarskih blokova. Prikazana je gradnja (zidanje) segmenta zida sa svim zidarskim pravilima veza i načinom izvođenja, te alatima kojima se prati kvaliteta zidanja. Predavanja su bila usklađena s dijelom gradiva koje studenti slušaju na prvoj godini s naglaskom na praktični dio nastave.

Predstavnici tvrke TONDACH BiH d.o.o. osvrnuli su se na poslovno tržište i poslovne mogućnosti mladih inženjera ukazujući na velike potrebe stručnih predstavnika proizvođača građevinskih proizvoda i materijala. Zahvaljujemo se kolegama i nadamo se skorom susretu i predavanjima o nekim drugim sustavima.
U skladu s epidemiološkom situacijom nastava je održana u vanjskom prostoru zgrade fakulteta.

tondach prezentacija 01

tondach prezentacija 02

tondach prezentacija 04

tondach prezentacija 09

Više fotografija možete pogledati u FOTOGALERIJI.