e-Zbornik - 22. broj

e zbornik n

Poštovani čitatelji,


pred vama se nalazi 22. broj e-ZBORNIKa, elektroničkog zbornika radova Građevinskog fakulteta. Ovaj broj, kao i prethodni, objavljen je na hrvatskom i engleskom jeziku. e-ZBORNIK možete pronaći u bazama časopisa EBSCOHrčakDOI (CrossRef) i DOAJ, a u tijeku su aktivnosti na upisu u nove baze.
Bibliografski je časopis prepoznat pod sljedećim podatcima: ISSN 2232-9080 (mrežno izdanje) i DOI: 10.47960/2232-9080.
Kao urednica, željela bih zahvaliti članovima uredničkog odbora, autorima i recenzentima na uspješnoj suradnji tijekom realizacije 22. broja e-ZBORNIKa i nadam se kako će se suradnja nastaviti i u budućnosti.
U ovome broju objavljeni su znanstveni i stručni radovi koji se bave različitim temama iz polja građevinarstva i ostalih tehničkih znanosti. Obrađene teme vezane su za analizu primjene materijala od recikliranih automobilskih guma kod zvučne izolacije, projekte za revitalizaciju BIM procesa, analizu rizika od poplava korištenjem programskih rješenja i geoprostornih analiza, lean u građevinarstvu BiH, tehnologije miniranja pri iskopu evakuacijskog tunela i uvođenje novih geodetskih datuma i kartografske projekcije u FBiH.
Pozvala bih zainteresirane autore za slanje radova za sljedeći 23. broj čije se objavljivanje planira u lipnju 2022. godine.
Svima želim čestit Božić i sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu!


S poštovanjem,
Mirna Raič, glavna urednica e-ZBORNIKa