Studijsko putovanje studenata arhitekture i urbanizma u Zagreb 2018.

Studenti Studija arhitekture i urbanizma Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru su održali blok nastavu iz kolegija Arhitektonsko projektiranje I na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Nastavuje organizirao izv. prof. art. Vanja Rister u periodu od 1. - 4. 11. 2018. godine.

aiu zagreb 2018 01
Nastava se održala po trodnevnom rasporedu. Prvi dan je riječi dobrodošlice studentima uputio prodekan za nastavu izv. prof. Siniša Justić, nakon čega su studenti održali redovitu nastavu kroz vježbe i predavanja. Posjet Muzeju suvremene umjetnosti i vođeni obilazak stalnog postava je bio planiran za popodnevne sate. Studenti su obišli i razgledali eksponate i zgradu uz opuštenu atmosferu nakon radnog dana.

aiu zagreb 2018 07
Drugi dan se nastavio radni ritam u zgradi fakulteta podijeljen kratkom stankom. Uz rad na vježbama i konzultacijama s profesorom Rister pomagali su asistenti Iva Martinis i Pero Ćeškić. Posebno predavanje studentima je održao izv. prof. art. Petar Mišković, te prikazao radove i makete studenata prethodnih generacija.
Treći dan je tematsko predavanje „Arhitekt Drago Ibler“ održao profesor Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Andrej Uchytil. Predavanje pruža uvid u hrvatsku arhitekturu 20. stoljeća s posebnim osvrtom na djela Drage Iblera koji je djelovao i u Mostaru. Slijedio je stručni obilazak grada, podijeljen u dvije skupine. Posjetili su djela arhitekata Viktora Kovačića, Vladimira Turine, Stjepana Planića i dr., o kojima su iscrpno govorili voditelji stručnog obilaska.

aiu zagreb 2018 03
Studijsko putovanje u Zagreb je organizirano na inicijativu dekana Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Krunoslava Šmita i dekanice Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr.sc. Maje Prskalo.
Na studijskom putovanju je sudjelovalo ukupno 25 studenata. Putovanje je pored dobrog iskustva motiviralo studente u daljnjem radu.

doc. dr. sc. Valerija Kopilaš

FOTOGALERIJA