Nastava u Zagrebu / Stambene zgrade I

Studenti druge godine Studija arhitekture i urbanizma Građevinskog fakulteta u Mostaru boravili su tri dana u Zagrebu (11. - 13. siječnja 2019.) u sklopu nastave iz kolegija Stambene zgrade I. Održan je trodnevni blok vježbi na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Nastava se odvijala prema trodnevnom planu i programu, s naglaskom na izložbu i prezentaciju dosadašnjeg rada studenata. Tema rada na kolegiju Stambene zgrade I je obiteljska kuća, koju su studenti indvidualno projektirali na zadanoj lokaciji u Mostaru. Uz postavljenu izložbu, održana je i prezentacija svih radova uz prisustvo voditelja kolegija (prof. art. Ivana Ergić, doc. art. Luka Korlaet, prof. art. Leo Modrčin, prof. art. Branimir Rajčić, doc. art. Lea Pelivan), te asistenata (Ante Đerek i Boris Soldo) i gostiju kritičara (prof. art. Mladen Jošić, prof. art. Ljubomir Miščević, prof. dr. sc. Marina Šimunić Buršić i prof. art. Petar Mišković). Svaki student je prezentirao svoj projekt pred voditeljima kolegija, gostima kritičarima i ostalim kolegama/studentima, te uz komentare i konstruktivnu kritiku profesora, dobio upute i sugestije kako bi unaprijedio svoj projekt. Uz izložbu i prezentaciju, u trodnevnom bloku nastave održano je i predavanje prof. art. Luke Korlaeta na temu Prezentacija idejnog projekta, te su se odvijale individualne konzultacije studenata sa svim voditeljima kolegija.
Nakon zagrebačkog bloka vježbi, studenti su nastavili raditi na svojim projektima, kako bi što bolje prezentirali svoj rad kroz cijeli semestar, na završnoj izložbi.
Završna javna izložba studentskih radova iz kolegija Stambene zgrade I (obiteljska kuća), održat će se u Mostaru, u naknadno određenom terminu (kraj drugog/početak trećeg mjeseca), o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. Izložbom će studenti predstaviti svoju obiteljsku kuću koju su radili tijekom semestra, što će biti prilika i za predstavljanje studija arhitekture i urbanizma javnosti, kao i za afirmaciju arhitekture kao struke u društvu.

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 01

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 02

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 03

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 04

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 05

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 06

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 07

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 08

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 09

arhitektura i urbanizam posjet afzagreb 10

 FOTOGALERIJA