Produžen je rok za prijavu na natječaj Sveučilišta u Zagrebu za stipendiranje mobilnosti studenata Sveučilišta u Mostaru u ljetnom semestru 2024./2025.

Uni Zagreb

Produžen je rok za prijavu na natječaj Sveučilišta u Zagrebu za stipendiranje mobilnosti studenata sva tri ciklusa na Sveučilišta u Mostaru u okviru Erasmus+ KA171 programa u trajanju od pet mjeseci ljetnom semestru akademske godine 2024./2025. Za Sveučilište u Mostaru odobrene su dvije (2) stipendije koje se odnose na sve ustrojbene jedinice SUM-a osim Filozofskoga fakulteta. Također postoji mogućnost dodatka za jednu (1) stipendiju studentu s manje mogućnosti, a koji treba biti iz jedne od sljedeće 3 kategorije:

- Studenti nižeg socioekonomskog statusa

- Studenti koji imaju status izbjeglice, tražitelja azila ili migranta

- Studenti čije je osobno, fizičko, mentalno ili zdravstveno stanje takvo da njihovo sudjelovanje u projektu/aktivnosti mobilnosti ne bi bilo moguće bez dodatne financijske ili druge vrste potpore.

Dokazna dokumentacija kojom se dokazuje navedeni status iz jedne od ove 3 kategorije je dostupan na poveznici.

Rok za podnošenje prijava je 15. listopada 2024.

Zainteresirani studenti trebaju poslati na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sljedeću dokumentaciju:

1. Prijavni obrazac;
2. CV ili poveznica na novi obrazac;
3. Motivacijsko pismo (hrvatski ili engleski jezik);
4. Prijepis ocjena s matične ustrojbene jedinice;
5. Presliku putne isprave;
6. Popunjen i potpisan ugovor o učenju od strane studenata i odgovorne osobe na ustrojbenoj jedinici.

- pogledati na stranici Sveučilišta u Zagrebu mogu li pronaći adekvatne kolegije, koji su kompatibilni s kolegijima na matičnoj ustrojbenoj jedinici i koji bi se mogli priznati kao takvi po povratku. Kompatibilnost kolegija provjeriti s koordinatorom za međunarodnu suradnju uz suglasnost voditelja kolegija na matičnoj ustrojbenoj jedinici.

Uz tekst natječaja se prilaže tablica kriterija za odlaznu mobilnost studenata.