Natječaj Sveučilišta u Poitiersu za stipendiranje studentske razmjene u zimskom semestru 2024./2025.

Poitiers

Otvoren je natječaj za Sveučilište u Poitiersu za stipendiranje studentske mobilnost u okviru Erasmus+ programa u trajanju od četiri mjeseca (2. 9. 2024. - 20. 12. 2024.) u zimskom semestru akademske godine 2024./2025.

Studenti sva tri studijska ciklusa se mogu prijaviti za mobilnost za 3 (tri) stipendije odobrene za studente Sveučilišta u Mostaru. Fakulteti kojima Sveučilište u Poitiersu daje prednost u ovom natječaju su Ekonomski, Pravni, Humanistički i Prirodoslovni.

Zainteresirani studenti trebaju poslati na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sljedeću dokumentaciju:

1. Prijavni obrazac;
2. CV ili poveznica na novi obrazac;
3. Potvrdu o znanju engleskog ili francuskog jezika B2;
4. Prijepis ocjena s matične ustrojbene jedinice na hrvatskom i engleskom jeziku;
5. Kopija putne isprave;
6. Popunjen ugovor o učenju potpisan od strane studenata i odgovorne osobe na ustrojbenoj jedinici.

Preporuka studentima:

Pogledati na stranici University of Poitiers mogu li pronaći adekvatne kolegije, koji su kompatibilni s kolegijima na matičnoj ustrojbenoj jedinici i koji bi se mogli priznati kao takvi po povratku. Kompatibilnost kolegija provjeriti s koordinatorom za međunarodnu suradnju uz suglasnost voditelja kolegija na matičnoj ustrojbenoj jedinici.

Više informacija bitnih za studentsku razmjenu u Poitiersu  može se pronaći ovdje.

Sastavni dio natječaja je tablica kriterija za odlaznu mobilnost studenata sukladno kojoj će zaprimljene prijave biti vrednovane.