sumarum 1   iss plavi2   Studomat plavi2   facebook icon2   instagram  youtubepng 1   linkedin logo    

 
 

natjecanje u modeliranju 2017 57

 

U utorak 4. travnja 2017. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je Natjecanje u modeliranju mostova u modeliranju mostova koje su organizirali članovi Međunarodne udruge studenata građevinarstva IACES LC MOSTAR, Građevinski fakultet i Studentski zbor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Na natjecanju su sudjelovali maturanti iz 9 srednjih škola: 
- Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića, Čitluk 
- Gimnazija fra Dominika Mandića, Široki Brijeg 
- Srednja škola A. B. Šimića, Grude 
- Gimnazija fra Grge Martića, Posušje
- Srednja škola Prozor 
- Srednja škola Stolac 
- Gimnazija fra Grge Martića, Mostar
- Gimnazija Ljubuški 
- Gimnazija Mostar 

Natjecanje je započelo u amfiteatru gdje su natjecateljima upućene riječi dobrodošlice, te predstavljen Građevinski fakultet i samo natjecanje. Voditeljica ovog dijela programa bila je Tea Vukoja. Dekan Građevinskog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Lovrić je, uz prigodnu prezentaciju predstavio Građevinski fakultet i studij građevinarstva. Mario Jurišić, dipl. ing. građ., je održao zanimljivo predavanje o mostovima i o svojim iskustvima u njihovoj gradnji. Monika Mlakić, potpredsjednica Studentskog zbora Građevinskog fakulteta prezentirala je Studentski zbor Građevinskog fakulteta, a Martina Soldo, predsjednica udruge IACES LC Mostar, objasnila je pravila natjecanja.

Nakon ovoga pristupilo se glavnom zadatku natjecanja - izradi modela rešetkastog mosta od štapića za ražnjiće. Natjecatelji su imali 90 minuta na raspolaganju za izradu modela.

Nakon zakuske kod „Mande“, uslijedilo je ocjenjivanje izrađenih modela. Stručni žiri, kojeg su činili mr. sc. Mladen Kustura, Toni Vranjić, predsjednik Studentskog zbora Građevinskog fakulteta i Martina Soldo, predsjednica udruge IACES LC Mostar, obavio je ocjenjivanje na temelju nosivosti, vremena izrade, količine korištenih špageta i izgleda mosta. Najnapetiji dio natjecanja bilo je ispitivanje nosivosti modela koje je obavljeno u amfiteatru. Ispitivanju su prisustvovali svi natjecatelji, uključujući i njihove profesore, te ostali profesori i studenti Građevinskog fakulteta.

Na samom kraju slijedilo je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Nagrade za prva tri mjesta osvojili su: 
1. Srednja škola A. B. Šimića, Grude 
2. Srednja škola Stolac 
3. Gimnazija fra Dominika Mandića, Široki Brijeg

Zahvaljujemo se Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru i tvrtkama IGH Mostar d.o.o. Mostar i Antonio Commerce d.o.o koji su pomogli da ovo natjecanje bude održano.

FOTOGALERIJA

sumarum 1  iss plavi2  Studomat plavi2  facebook icon2  instagram  youtubepng 1  linkedin logo

 
 
 

Istaknuto

modeliranje mostova 2018 11

 
 

BANNER IZ MEDIJA 1

Obrane diplomskih radova

Nema obrana uskoro.
 strucna praksa banner 1
 
nastavne baze banner 1 
 
gic01
 
e zbornik 01
 
nestabilnost31
 
uhgf01  USAUH 
 
alumni banner o
 
 
 
 
 
bkstone01 
 
 
uzpspp
 
 
iaces mostar logo – black
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
InAmath